Sunday, December 19, 2010

JawaPan..

Baru beberapa minit lepas aku menulis pasal 'menunggu'..Akhirnyer kini terjawab sudah...aku di tempatkan di ARAU,PERLIS....ahhhhhhhh..jauhnyer...tP aku syukur...Alhamdulillah

Kalau la aku nk tulis pasal hidupku skng mmg x abis...ada je 1 per 1 masalah dtg dan selesai...Jd,aku rs Allah dah buat yg terbaik dan sgt jelas dlm al Quran yg menyebut...


"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui." [2:216]




"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan


kesanggupannya." [2:286]



bersangka baiklah dengan Allah..kerana kasih sayangNya mendahului kemurkaanNya

Tunngu..

Bosan brul menunggu ni..tambah2 menunggu benda yg x pasti..Betul la kata org "penantian suatu penyeksaan"..ahaah..Aku ni hanya menunggu sepucuk surat sampai ke rumah utk mnjawab segala pertanyaan dan persoalan selam ini..Dimanakah aku akn bertapak kelak.......

Tunggu sajalah sehingga ia berakhir,bila berakhirnyer persoalan ini??wallahualam.....

Friday, December 3, 2010

cinta

I LOVE YOU...

ALhamdulillah masalah PTPTN sudah selesai....sepatutnyer 13/12/2010 aku kene naik mahkamah sb PTPTN..Tp 8hb lepas.yakni sebulan lepas aku dah wat rayuan kat PTPTN tp resultnyer hampeh..bkn main lama masa di amik,janji seminggu,sampai 3 minggu baru ada kptsn tp kptsan bongok!Rayuan aku di tolok...PTPTN mmg mcm siot!

Dipendekkan citer...dengan bantuan keluargaku yg terchenta,aku dah byr smua PTPTN...X di lupakn juga,ada kwn aku yg menolong menghulurkan bantuan kewangan..terima kasih sgt2...

Monday, November 8, 2010

ur Luck...

Alhamdulillah....hari ni aku da hampir setelakan masalah PTPTN aku yg kene saman tu..tP x setel sepenuhnya lagi...hanya hantar surat rayuan dan bertikam lidah kecil-kecilan dgn pompuan x guna kat kaunter tu..Tak da ati perut lgsung blacklist kan nama org,pastu arahkan lawyer kuar surat saman..mmg dajal betul hidup die...Cuba kalo kene diri sendiri atau keluarga sendiri,ape perasaan??Ini lah manusie,suka buat sesuatu tanpa pikir perasaan dan kesusahan org lain...Mcm mn aku x marah,its not fair.!why me??nape aku sorang yg kene?sedangkan kwn2 lain relex saja..inikah dinamakan dugaan??aku bukan nk suruh kwn2 lain kene seklai,tp ini hanya menunjukkan ketidak adilan!menunjukkan bahawa kalau tak kenekan saman pon x pa!bengong!hhuhh..mmg sakit ati gile la...

Lantak ko la Hani!(nama pompuan yg berhak utk blcklistkan nama org)kalo ko marah aku ckp td,go to hell la...MMg bukan salah aku...x kan nk byr ms blja kot,mn ada duit,bodoH!nama pon blja,bkn cari duit..apehalla korang orng PTPTN ni x reti bahasa dan bengong sangat!ada ke patut,mcm x puas ati bile org x guna duit die..bkn nyer murah ati nk suh org guna tp sb nk makan unga yg banyak2 pow org kaw2..sengal!Subahanallah...mmg marah btl aku i...x pasal2 menyusahkan aku kua kol 11 sampai kol 4 ptg td..semata nk setelkan hal ni..tp ape pon aku harap dlm tempoh 7 ari ni,semua akn setel dan di batalkan saman n clearkan nama aku....Lagi pon sekarang aku mmg tgh byr pon..so,ape masalh ko!??bengong!!!huh....Lupakan la sejenak pasal PTPTN bengong tu..

Kalo pg td hingga ptg td episod marah bg aku, mlm ni episod bahagia plak....Mlm ni aku gumbira bangat bila smua org yg aku syg dapt MTest KPLI..sorang kat Kelantan,sorang kat Shah Alam,dan sorang kat Peneng..harap smua berjaya melepasi hingga ke peringkat menjadi guru..insyaallah~Luv u guys =)

Saturday, November 6, 2010

Lahaulawala......Nauzubillah...Subahannallah...Bencana yg amat dasyat sekali lg melanda Indonesia...Kali ini,ati aku benar2 tersentuh dgn kekuasaan Allah taala..Bencana yg mmg x penah aku gambarkan,bagaikan filem dgn kepulan asap..Tapi itulah hakikatnyer..Allah mampu berbuat ape saja..
Bila aku tgk kepulan asap letusan gunung berapi tu,tetiba ati aku terpanggil utk re-call balik ape y aku baca pasal tanda2 besar kiamat..yakni salah satunyer, kepulan asap di udara selama 40 hari 40mlm..Nauzubillah..takut nyer..semoga Allah pelihara kita semua..Jika ditakdirkan kita meninggal,amiklah nyawa kita dlm iman...Astaghfirullahalazim...


"SLEMAN: Merapi mencatatkan letusan paling kuat awal pagi semalam, dengan semburan gas panas setinggi 8,000 meter ke udara, selain menghasilkan hujan abu volkanik, hujan pasir serta kerikil sehingga ke Yogyakarta, yang terletak kira-kira 40 kilometer dari gunung berapi itu. " Bila baca paper harini dan lihat gambar magsa2,bagaikan ia hanya mimpi dan x nyata...mana x nyer,debu2 dan asap2 bagaikan 3D yg menghiasi destop2 komputer dan laptop...Allah itu maha kuasa...Tiada yg tertanding dgn kuasanyer..Allahhuakbar!

Thursday, November 4, 2010

Bengang..

Aduyai...seharian,12jam aku berada dlm keadaan bengang...Smlm masa on d wei g keje,aku kol kg nk tyekan pasal surat PTPTN y sampai kat umah...Sekali tibe2 rase bengang dan tensen bila kakak aku ckp surat saman dr mahakamah dan kene naik court 13 Disember 2o1o..so nonsen la..bengong..gila!padahal aku da stat byr dr bln 9..wat d hell nk saman menyaman org ni..da x da duit sgt ke smpai nk saman org..pehal lak aku je yg kene sedangkan org lain berlambak x byr lagsung,bole senyap je..aku yg da stat byr ni pon nk saman2 lg...
MMg la aku x byr seribu  dua ribu sebulan,tp atleast aku byr apa yg mampu..Bodoh tol la..sakitnyer ati ni...seharian duk pk benda tu je..sampai kan nk g keje smlm hambir tersilap jalan...Ya Allah,semoga engaku tabah kan hatiku utk menempuhi ujian ni..dan semoga DIA mempermudahkan segalanyer...

aku kene tdo dulu..ptg kang nk keje lg..walopon deepavali,harus keje,,,nk cr duit lebih sikit..bln ni stat byr kete..=P

p/s:Mode:bengang giler...nk kol PTPTN pon tgh cuti skng..

Wednesday, November 3, 2010

Hari ni Khamis,esok Deepavali tp tetap keje..ni pon br balik keje..biasanyer bila blk siap2 mandi,terus tdo..tp arini pelik sikit..rs sunyi...smua x da..alyaa (ank buahku)dah blk kg...sepi sikit...em..lambatnyer nk cuti ry aji..huhuh...em...ingat nk buka laptop kejap je..alih mcm best lak duk layan FB,bc paper dan semestinyer lps bc blog terasa mcm nk menulis je walupom keadaan yg mengantuk dan br lepas telan ubat..Diriku ini tidak sihat.uhuk3...=)

Aku terasa teruja nk menulis blog ni pd waktu dan ketika ibi pabila mndpt respon dr Puteri Santubong  yg misteri itu..ahaha...X kesah lah siapa dia,yg penting die tetamu blog aku..=)TQs ya ms.Puteri Santubong..=) Demi memenuhi hasrat Puteri,meh aku tunaikan dgn hidangn cerita serba sedikit psl raya Aidilfitri ku...

Aidilfitri 2o1o aku x begitu meriah kali ni sb x smua famili ku balik...ada 3 org kakak ku x blik..masing2 duk d KL dan Kedah..masing2 ada mslh sendiri dan hsbnd keje..so,x kesah la..Yg pasti bila da berkeluarga,inilah natijahnyer..sO,yg mn ada kt kg,bergembiralah sendirian..maka raya tahun ni tggal 8 org saja adk beradiku..tp pluss minus ank buah,ipar da jadi segerombolan dah..ahahah..tp x semua blk serentak pon..kemeriahan tu kurang la terasa...yg pasti raya pertma mlm,baru semua ada kat umah..dah mcm pasti muda mudi dah bising nyer...

Menu utk raya tahun ni pon x se-special raya2 sebelum ni...ibuku x sihat,so tender msk memasak ni bg kat Kakak2 la..tp Sorang je kakak yg sihat,sorang lg pon x sihat sb morning sick org putehckp..mngandung ank ke-2...sO. di pendekkan cerita pg raya mkn nasi lemak aym berempah dan kueh mueh..Bila ptg br la ada ns dagang,ns beriani,nc minyak..mcm2 nasi lagi la...

Kemudian, dipendekkan cerita lg,raya ke-3 mnjadi sejarah keluarga kami sb ada mjlis pertunangan abg ku di Jerteh..sOmpersiapan telah di buat..segalanyer Alhamdullilah berjalan lancar...Maka terikatlah tali pertunangan antara abgku MOHD ZURKINAI dan NORMIE..semoga akan berakhir ke jinjang pelamin..

Aku pulak?ohoo...ramai yg ertanye kan soaln itu pd ku..seperti biasa dan dgn coOL jwb.."lambat lg..."ehhe..mmg pon..mungkin lambat lg sb bnyak urusan yg perlu aku selesaikan...Terutamanyer aku nk pastikan aku dpt berjasa kat Parents aku dulu,tggu semua stabil,br aku pkir pasal diri aku..Lagi pon, da bnyak yg mak ayah aku bg kat aku,bila lagi masa perlu aku balas..Masa2 yg ada ni lah perlu aku amik peluang..Semoga Allah permudahkan urusanku..amin....

Berbalik pada raya...tahun ni aku x g raya memana pon kecuali rumah Helmi kat Bachok...sambil melawat ank sulung beliau yg comel.Aisyah Umaira'..mmg sesuai dgn namanyer..bila kat sana sekali lagi di aju oleh soalan2 panas oleh mak mertua n isteri helmi..."bila lagi nk kawin??" dan seperti biasa,jwpn ala2 selebriti.."la,bat lagi....br je keje....bla bla bla...."ahahahah..kdg2 rs da biasa sgt dgn soalan2 mcm tu..pd hal umurku br 24...rasamuda bnagt lg..eheheh..relex r....masa masih muda..aku pon muda gak !ahahahahha~kalo ada jodoh x kemana =)

Mata kau pon da mengantok...ptg ni nk g keje lagi..maka, wahai Puteri Santubong...sy tamat kan cerita sy di sini sj ya..lain kali sambung lagi...Di bawahni di sisipkan dgn sedikit gambar =)
 Abg Ju & Nomie tunang~





Ibu dan Ayhku =)

Saturday, October 30, 2010

Pre-Reunion

Tanggal 30 Oktober tercatat sejarah Pre-reunion buat kali pertama selepas bekerja bersama rakan kls BMFU Utem..walaupon x ramai tp syok la dpt kumpul sembang hampir kol 1pg..ehehehe
Pre-reunion ni utk dak2 yg tgl kat kwsn selangor dan berdekatan..Semalam majli *perkumpulan tersebut di sertai oleh:

Aku (Encik Zul Zulfabli)
Encik Amin
Encik Azfar
Encik Lon
Encik Zare
Cik Koma
Cik Izni

Maka,kami pon berkumpul la ditempat yg seperti di rancang yakni di Abu Cafe,Syeksen 7 Shah Alam...Lepak2 dr 8.30mlm sampai la kol 12.30mlm sambil lepak tgk bola Kelantan vs N9..memmang hangat la,,dgn penyokong bola yg memenuhi cafe tersebut..aku yg x minat bola pon join sekaki..ahaha..best gak nonton ramai2 ni...

Yang nk di *highlight disini ialah pre-reunion yer,bkn pasal bola..ahahha...semlam 7 org je...Encik Saha x dpt join sb katanyer nk blk melaka member die kawin..mcm biaslah YB Saha mmg wajib attend majlis kain,,kalo x dtg x sah org kawin tu..ahaah..Kelakar lak rs,suka nau dia g mjlis kawin,nak amik berkat kot..ahahahah....kalo aku kawin nt x dtg,siapla..ahah..Tapi sebelom dia blk melaka,sempat la *ber-reunion dulu dgn dia n amin kat JJ Bukit Tinggi..lama x jumpa dia,dah nampak kurus,,,upernyer mmg x mkn nasi da 3 ari..nak diet la tu..tgk je la sampai bile leh diet..ahahhaha....So duk lepak JJ lbih kurang 2 jam,pastu die pegi Damansara sb member die tunggu kat sana..ok la dapt lepak kejap pon.

Pastu,aku n amin stil x balik lg...jalan2 kat JJ seperti yg dirancang nk beli sliper tatakala mahu guna kupon jj yg aku ada rm30..tp last2 x terguna gak sb x da sliper yg menarik perhatian dan menyentuh perasaan..ahahha..sekali...pusing punyer pusing JJ,g tgk wayang je sb masa lambat lg nk g pre-reunion kat shah ALam..maka g la tgk wayang dulu citer komedi baru,tajuk ape eh...em....LIFE AS WE KNOW IT..die punyer sinopsis mcm ni ..." follows two unattached adults (Katherine Heigl and Josh Duhamel) whose worlds are turned upside down when their mutual best friends die in an accident and appoints them as caregivers of their orphaned daughter."
Genre citer ni..(Comedy, Romance, Drama) ehehhehe..Rasa mcm pengulas muvi kat paper lak..kah3..arini aku tgk iklan citer best gak..tahuk hishhhhh....tP mcm x da member n kureng duit je nk g tgk..huhu tp nak..mcm mn ni..hohoho~biarkan dulu..zassssssssssssss......


Berbalik pada cerita Pre-Reunion semlam,gembira aku tgk smua kawan2 da keje..da berjaya smua..ada stengah yg belum keje pon insyaallah akan dapat la dlm masa terdekat ni..jgn risau ye kawan2!!!=)Doaku sentiasa mengiringin kalian =P

WeLL...reunion seterusnyer adalah di  Melaka on 21st November 2010 sempena Anum Kawin..arap2 semuanyer berjalan lancar seperti yg di rancang....Jumpa nanti! =)

p/s:kat bwh ni ada gambar smlm..x banyak pon sb gune henset je =P

 aku,amin,saha di JJ bukit Tinggi

Abu Cafe,Shah Alam

Friday, October 29, 2010

Rezeki..

Alhamdulillah..hari ni rezeki makanan mencurah2..aku ingat nk blnja se isi rumah dgn satay,koktail n puding jagung..tp bile balik ada lagi sprise...ada KFC,ada spegetti..wuuuuuu..rezeki!rezeki!rezeki!..Alhamdulillah ya Allah...

Yang bestnyer rs lega bila tgk k.mala da sihat,boleh masak spegeti,bole mkn..Alhamdulillah..

Ingatkan Angah bole dtg arini,aku msk bnyak la koktail n puding,sekali Kepi x leh dtg lak bz keje..em...nk wat mcm mn x da rezeki...kehadiran angah n kepi diganti oleh kwn abg ju..ok la tu..Makanan bnyak sgt,tp kat umh x ramai org..tu pon da tapaw kat Nomi..

Em...nak jadikan cerita aku telah mencatat sejarah semlam tdo kol 12lebih tgh mlm sb wat puding jagung..Koktail dah wat siap2 kol 8mlm sb aku nk simpan dlm freez,nt arini best la mkn sb sejuk...pastu smlm kalut nk kua nk g beli barang,so x sempat nk wat puding jagung terus..maka balik dr Mydin semlam aku sambung wat pusing...sejarah tu...puding tu dah bole letak nama 'puding jagung 12mlm'..ahahha..Sudah lama aku x masak..tp yg pasti hasilnyer agak bagus..ehehheheh


Semoga Allah memurahkan rezekiNYA utk kami semua....

Thursday, October 28, 2010

Tujuan sebenar jumpa HR td kat opis adalah utk anta form budak yg tertinggal ID card semalm..tp rupenyer rezeki yg menunggu..eheheh..Syukur alhamdulillah dpt kupon mC D' rm 10 yang baru saja aku abiskan beberapa minit yg lau dgn kumar chanduri..ahahaha..Pastu masa tu gak aku dpt BIRTHDAY GIFT dr Sony...x sangka lak aku dapat..eheeh..walaopon sudah kurang lebih 20 hari berlalu hari jd aku,tp ada gift lagi...walopon gift yg x da nilainyer ribu riban,namun terasa dihargai la jg bila dpt hadiah mcm tu,dipendekkan cerita dpt voucer Jaya Jusco rm20...mcm taau2 je gaji aku x cukup nk beli sliper kt JJ..so nt leh la g beli seliper kt JJ..ehhehehe...tunggu la sabtu ni...jeng3...=)

Wednesday, October 27, 2010

Berharap

Dua minggu lepas aku anta resume Amin kat SOny dan area Bangi. Minggu lps aku anta resume kwn2 kat Sony..Ari ni pon aku anta resume kwn2 kat SOny..Arini jg aku anta resume aku sendiri kat Sony..ahahha..Semua itu dgn 1 harapan..semoga dpt kerja kat SOEM...Semoga dapatlah semua kerja kat sony..kalo x smua pon,biarlah ada yg sangkut..x kan anta lebih 10 org,sorang pon x dapat..kejam btl...huhuhhu

Bila dikira.dihitung....agak lumayan gak kalo dpt keje kat SOEM..ada alaun itu,alaun ini,duit itu,duit ini...wahhhh..tambah dgn OT lagi...setakat nk dt 4k x da mslah la...waaahhh sedapnyer kire duit org..huuh..aku???gaji bln ni pon ciput..aduh...Td g cucuk duit tetibe gaji da masuk...sepetutyer gumbire la,tp merana ari ni tgk gaji tu...x sampai 2 pon...huhh...nk balk kg.raya,servis kete lg,byr loan lagi.byr itu,byr ini...arghhhhhhhhhhhhhhh...apa ug tinggal nt..Ya Allah murahkan la rezeki ku dan jd kan lah aku hambu mu yg pemurah...amin....=)

Walau apa pon berlaku,hidup ini perlu di teruskan..walau berapa pon gaji, hidup ini pon perlu di teruskan mcm biasa,cuma kene berjimat cermat..kalo nk kire,aku x boros pon vume bnyak abis duit kat minyak kete n tOl..tu la aku ingat nk sewe bilik bln dpn..tp pakai duit lagi..aduhhhh..pening kpla aku ni pkpasal duit...alih2 redha je la...follow je..huhhuhuhuu

Oktober adalah bulan yang paling bermakna buatku...Lagi 4 hari Oktober akan meninggalkan kita semua...Tapi bila time nak menulis ni..bnyak pulak benda yg lupa...Benda yg agak bagus untuk pembukaan bulan oktober adalah dapat keje baru..yipppiiiiii!!!!...hehheheh...Awal bln oktober gak menjadi hari yg paling sibuk sb masa tu rumah terbuka mmg rancank sb kemuncak Aidilfitri...Termasuklah umh ank buahku,Angah pon buat open house kat Shah Alam..So, agak bz la sikit pegi menolong,hehhehe..Bnayak tgk la dr menolong nyer...kah3..tp yg penting meriah la tmbah2 K.Zan n family dtg..Maka, chef di import khas dr Kelantan..ahahhaha,mcm biasalah masakan marvelles!!!ehehhe =)

Lepas tu..bulan oktober gak Birthday aku yg ke-24..Tiada apa yg menarik sb tiada sebarang smbutan pon..malah ramai je yg x ingat..huhhuhu...dpt wish sms ramai la..thnx pd siapa yg ingat ye =).ehhehe
Hadiah besday utk aku adalah hanya g menonton wayang dgn kwn aku...bsday dia 7hb..bsday aku 8hb..maka utk meraikan diri sendiri,maka g la tgk wayang,kua mkn..hehhe..x da org nk celebrate,bia diri sendiri saja yg celebrate...pas tu, masa hari jd aku tu,aku g celebrate gak kat KFC..mkn KFC sorang2..mcm klakar je..tp bia la..asal aku bahgia..ahhaah..

Lastly,aku dapat gak mkn kek besday masa open house umh angah tu,angah n Kepi beli kek suprise utk along,a.dan dan aku...wow!my fvrte cake!!!Cheese,coklat,oreo kek..nyum3..dr secrte rcpi lak tu..sampai ke arini aku masih mengidmkannyer lagi..x da sape ke nk bg aku lagi????hohoHOHOoo...anywy thx to angah n kepi ye..taun dpn beli lg =)lalallal~

Pastu ape lagi ek tragedi oktober??em....rasanyer x da yg menarik dah kot bln ni....hari2 lain aku bekerja mcm biasa...pegi kol 7pg balik pon 7mlm..ari2 mcm tu..balik je tdo awal..huhu..kdg2 ada weekwnd,selalu x da weeknd..tp x kesah pon,standard la keje kan..kalo asik cuti je bkn keje lak namanyer..ahahh..Sejak keje baru ni,aku rindu lak keje lama..rindu kat bilik LPS,rindu kat aci yg selalu tdo kat lobby,rindu kat semua org..ehhehe..tp itu biasalah,bila benda dah berjauhan br rindu samala seperti aku rindukan si DIA..ehehhe...ha!bln oktober jg anvrsry aku dan DIA..ahahaha...30hbOktober..tp x sambut pon dek kerna jauh nun di sana dan disini..so sms sbgai penganti diri...

Rasanyer,,cukup lah takat ni dulu utk kali ni.Kang tulis pjg,laptop hang lagi..mmg aku tensen kuasa 14...huhu..Semoga bln oktober ini mnjadi kenangan..Kalo pembukaan oktober dgn sinar,biarkah penutupnyer dgn satu kebahagian =)

Huhhhh....(menghela nafas pjg...)ini adalah kali pertama aku menulis di blog ku ini, dan kali kedua mencuba utk menulis...skelmarin aku da mengarang pjg lebar,baek punyer ayat,sekali laptop hang dan dgn tensenyer aku off laptop dan terus menerjah ke alam mimpi indah..hohOooooo..

Siapakah Puteri Santubong????...itu lah tajuk perbincangan hari ini...Puteri Santubong yg aku maksudkan ini bukanlah seorang Puteri yg menjadi bahan sejarah turun temurun masyarakat melayu ini..tp Puteri santubong yg aku maksudkan adalah org yg chat di laman chatting blog aku ini dan menurut kata beliau,beliau selalu mengikuti perkembangan semasa di laman blog ini...sungguh terharu aku...huhuhuu..

Wahai Puteri Santubong..silalah anda perkenalkan diri anda....

Sekian...=P

Friday, September 3, 2010

its me....

Hardships make us strong. Problems give birth to wisdom. Sorrows cultivate compassion. Those who have suffered the most will become the happiest...........

Monday, August 30, 2010

naseb.....

Hari ini 31 OGOS 2010..hari kemerdekaan Malaysia yg ke-53...ari ini jg penghujung bulan Ogos dan merupakan 10 mlm terakhir ramadhan....Ya Allah cepat sungguh masa berlalu...Dlm kegembiraan bulan ramadhan, ada kesulitan yg terpaksa aku hadapi..

Hidup sebagai seorang bujang yg bekerja ni banyk dugaan...terpaksa berjauhan dgn keluarga dan hidup berdikari adalah tidak asing bagi aku tp kali ini rasenyer terlalu sadis...mana x nyer kewangan aku mmg x mencukupi...Alhamdulillah ada famili,kwn2 yg tolong..tP kalo ikutkan hati x mau org tau akn kesusahan aku, x mau melibatkan sape2..tp aku x kuat utk menghadapi seorang diri...lepas 1, 1 dugaan yg menimpa...harapan utk aku bekerja di Kelantan sudah hancur berkecai pabila sudah 2 minggu, namun tiada sebarang berita utk intervw mahupon melaporkan diri di kolej komuniti jeli...tp aku redha, aku yakin ada 1001 hikmah di sebalik kejadian tersebut walaopun terkadang ada sedikit kekecewaan,tp hati sendiri la yg harus bijak menenangkan diri ini,,tiada tempat nk mengadu, hanya pada Allah dapat berkongsi perasaan ini...

Sebulan bekerja, gaji dapat lambat, gaji x cukup utk menampung kehidupan selama sebulan almaklumlah 1st gaji hanya dpt separuh sahaja..masa tu la Along dan k.zan menghulurkan bantuan..ucapan terima kasih sahajalah yg mampu aku lafazkan dlm keadaan sebak di dada..Bulan ke-2 bekerja sekali lg naseb tidak menyebelahi aku..sepatutnyer smlm dah masuk gaji..kwn2 lain semua da masuk, tp apakah ini dugaan yang Allah mahu mengujiku??hanya aku sorang shaja gaji x masuk...duit aku mmg x da..yg tinggal hanya syiling beberapa sen saja...selama 3 4 hari aku membeli juadah berbuka dgn syiling y aku cari dlm poket seluarku, dlm beg2 lama ku yg mungkin terselit..alhamdulillah cukup la utk aku mengalas perut hari2 puasa...dan..aku fikir, aku boleh bergembira sedikit pabila gaji masuk semalm...namun fikiran itu lenyap bila gaji aku tetap tidak masuk sehingga ke hari ini dan esok saja lah terpaksa aku jp HR..ya Allah kuatkan lah diriku ini...aku x mau menyusahkan sesiapa..tp aku telah menyusahkan housemate aku bila terpaksa pinjam duit dulu...='(

Saturday, August 14, 2010

Pejam celik~pejam celik genap lah sebulan aku bergelar pekerja kepada syarikat Sugihara Grand Industries Sdn Bhd bertempat di port Klang ini....Baru jek sebulan tp aku rs mcm sudah setahun..ehehhe..x sabar mahu meninggalkan syarikat ini..=(

Dengan harapan semoga dapt keje lain,aku ada apaly lecturer kat kolej komuniti Jeli kat Kelantan..harap dapat kat sana..tp br je dapt maklumat yg ada persaingan dr kroni lecturer kat sana..maka tipis sudah harapanku..tetibe aku jd *down..harapan mungkin tinggal harapan..mmg aku harap sangat dpt keje sana..Walaupon begitu, aku masih lg mengharapkan rezeki bulan ramadhan ni menyebelahi aku..insyaALLAH..

Aku percaya kalau rezeki aku kt sana, sebesar mana halangan pon, rezeki tetap rezeki..namun jika tiada rezeki aku kat sana, usaha mcm mn pon x akan dapt..so, aku hanya mampu berdoa dan menharapkan yg terbaik dr ALLAH taala...amin...

Friday, August 13, 2010

Sudah seminggu berlalu...namun bagaikan semalam ia berlaku..begitu la tidak dapatku gambarkan kegembiraanku di hari konvokesyenku kali ke-2..kali pertama di JMTI untuk segulung diploma..kali ini tanggal 7ogos 2010, aku datang ke majlis konvokesyen UTeM utk segulung Ijazah..Kegembiraanku bkn saya kerana telah berjaya menamatkan pelajaranku, namun kerana dapat berkumpul bersama bonda, ayahanda dan adik beradik lain...

P/s:
::Thnks to aLL..Bonda Ayahanda, Kakak2, abg2,anak2 sedara, nomie & a.ju yg telah memberi hadiah Hp..=)
::(sebenarnyer da 2x tulis blog ni tp hilang...da malas nk tulis kali ke-3..sepatutnyer pjg..)huhuhu

Monday, August 2, 2010

2 Ogos 2o1O

Hari ini.....reda sejenak  perasaan marahku terhadap company dek kerna telah bg hak aku ....ehhehe..Walaopun hanye separuh, namun cukup lah utk aku berbelanja di hari KonvO nanti...padan la dgn hari aku bekerja pon,separuh bulan jek keje,maka dpt la separuh gaji...ahahha..

Soal gaji dah setel...cume sknrang ni, aku punyer semangat nk keje tu makin pudar..ingatkan nk memulakan idup yg baru di kilang, namun alih2 boss aku suh 'menyiasat' di line tu x abis2 lg...tensen lak aku..kalo la kat line tu sejuk, aman damai, berekon x pe la gak..ni berhabuk, panas..semua cukup lengkap utk menaikkan amarah aku..ehehhe...katanyer.."selama sebulan under trainning ni, spend most of your time kat dalam,bkn utk saya, tp utk u..nanti u senang nk prosose proposal..kalo org lain tye, kalo Beh tanye [Beh adalh merujuk pada Bos besar cine y aku benci] u boleh jwb..skng ni ux da nk wat reort ape lg kat pc, so just spent most of your time[kali ke 2 berkata demikian] kat dalam production..dlm sebulan ni biar berpanas, berpeluh kat dlm dulu..." begitu lah kata2 Mr Don pada aku pg td..aku pOn mnurut perintah dan terus menghala ke production yg bahang panasnyer itu dgn hati yg x rela..dlm hati aku berkata "siot tOl la,lambatnyer aku nk berenti keje ni....!!!!" sambil terus melangkah ke line.......

p/s: tengOklah sampai bila kau boleh bertahan....kalo bukan sb nk cari duit nk menyumbangkan sikit kat mak ayah aku, nk sara diri, x hingin aku keje kat sini! =(

Saturday, July 31, 2010

1 Ogos 2010

"Bulan kemerdekaan !" itu sajalah ungkapan yg sinonim dgn bulan ogos yg sering kali di perkatakan oleh rakyat Malaysia apabila menjelang bulan 8..Namun bagi aku, dan aku percaya kwn2 ku jg, mmg menunggu bln 8, bukan utk sambut merdeka namun utk konvo..heheh..sudah pasti menjadi satu detik bersejarah yg di tunggu2...

Lambat betol 6hb8 ni...huhh...hari yg telah lama aku tunggu utk ke Melaka..7hb konvo...homestay pon aku da book utk family aku...Mak ayah aku sampai KL ari khamis..mungkin flight dorang mlm..so, aku x sempat nk jumpa sb lps blk keje aku terus blk mlka nk rehearsal keesokkn hari nyer..maka jumpa di Melaka je la yer..heheeh

Td p beli blazer...em..kemeje n kasut x beli lg..xda yg berkenan..seluar gn yg dah ada je la..jimat kos sikit =)..yg aku tensenyer skng, aktiviti shoping moping aku terbatas dek kerna gaji x masuk lg..bahLoL punyer kilang!!!!hhuh!(mode:sgt3 marah)...Aku harap sgt mgu depan dpt gaji sblm g konvo..bnyak tu nk guna..nk blnja,nk bg mak ayah..dah la gaji pertama, xkan x leh menyumbngkan sikit kot..hehhe..walopon sebenarnyer brp hingget jek dpat gaji bln ni..ye la masuk keje tgh bulan....ehehhe...

Anyway, hopefully semua berjalan lancar...kalo nk ikutkan aku nk cerita ttg keje aku, tp x pe la..da ngantok..ni pon sambil terlentang aku menulis ni..ehhehhe ...Nite...=)

p/s: x sabar nk jumpa kwn2 =)

Saturday, July 24, 2010

TAMAT belajar mungkin seronok..dan mungkin juga tidak...bg aku,mcm tidak..ahaha..nape?sb zaman belajr adalah plg best bersama kwn2...Keadaan sekarang berbeza sgt dgn keadaan belajar dulu...masa nk jumpa dgn kwn2 pon da kurang..masing2 ada komitmen masing2..Yg dekat pon susah nak jumpa, apatah lagi yg duk jauh2,lain2 negeri..satu kampung pon susah nak jumpa..ahahha...biasalah...masing2 bz dgn hal masing2..

Kadang2 bila pikirkan, mcm sedih la (kononnyer) sb jauh dimata...kadang2 jauh jg di hati sb bila nk kp ada je kekangan masing2..itu lah hakikatnyer kehidupan kan??Alangkah bestnyer kalo semua ada di sekeliling kita..tambah2 org yg rapat dgn kita..Tapi itu agak mustahil utk berlaku....

p/s: Merindui semua kawan2 ku =)

Sudah hampir 2 minggu menjalani kehidupan sbg seorang pekerja...Pengalaman baru yg bukan asing lagi dek kerna pengalaman praktikal adalah sama..namun...tanggungjawabnyer lebih besarr...huhuhu...minggu pertama kerja,agak bosan sb kene stdy line kat production..pastu skng ni da d bg tugas masing..hadoi..mcm mls jek nk pikir..tp harus buat jg..ahhaha

Kalo minggu lepas agak enjoy sikit kerja sb selalu kuar g MATRADE kat KL...trainning foreigner yg baru masuk kerja..so x nmpak la stress sgt keje..eheheheh.tp stat esok beban mungkin agak berat sb tugas masing2 da ada..adakah tercapai objektif yg di gariskan oleh boss????Tunggu....=)

Thursday, July 15, 2010

Hari ini,tanggal 15 Julai 2o1O..aku dgn rasmi nyer bergelar pekerja kpd syarikat Sugihara Grand Industries Sdn. Bhd..AlhamduliLLah rezeki ALLAH berikan pada aku sementra maseh bernafas di bumi-NYA ini...semOga aku selalu bersyukur dgn nikmat pemberian-NYA ini..Terkadang lalai dgn nikmat dunia,semOga ALLAH perkukuhkan iman aku..

Pengalaman hari pertama bekerja x janggal bg aku sb lebih kurang pengalaman hari pertama buat praktikal dulu...cuma dulu, x ada nk sgn agreement la, itu la, ini la..kali ini procedure lebih ketat sikit,namun 'feel' nyer tetap sama. Kali ini, aku x berkeseorgn,Amin bdk kls aku pon dpt keje sama,sO x da la boring sgt..tP td agak boring gak sb kene stdy prOduction...em..so far, environment Ok la...staff pOn Ok..BOss aku td x dtg..MR.DOn cuti isteri bersalin..mungkin esok die dtg,walaopon cuti tP ada gak tugasan yg tinggalkan utk aku n Amin..sb tu la kami duk kat production td..penat la duk berdiri n melilau sana sini..esOk sambung lg..eheheheh..

Pagi td terlewat bgn....kol 7.30pg br bertOlak dr umh..kalO nk kira 1O minit da bole sampai..namun...ha..ada namun...ehhheheh..namUnnnn..jln jem kat trafik lite nk kua simpang umh tu..tu yg membuatkan setengah jam nk sampai kilang..td ngam2 sampai kol 8pg...Nak jadikan citer,bolelah tersalh jalan td..dah la ujan..huhuhu..em...arap2 esok leh bgn awal n sampai awal..mana x nyer kol 7.45am dah kene punch card...ngek tOl..nk kene bersenam lah,ape lah...mcm sOny la plak..teringat lak pengalaman kat sOny Bangi dulu...itu lah kata org,kalo da spesis sama,smua pOn sama [spesis kilang JepOn]...

harap2..esOk akn lebih baik dr hari ini..=)

Tuesday, July 6, 2010

KeReja!!!

Tepat kol 8.55am, 7hb7 2010...penantian aku akhirnyer berakhir setelah mendapat 1 panggilan dr Sugihara Grand Carpet dr Klang..offer aku kerja..hohohoh...tp tetiba je rs x bole nk wat decision on dat time...aku mintak utk pikirkan dulu...Kalo x dpt aku nk,ni da dpt x tau lak...Yelah..bile pikirkan akn tempatnyer yg jauh...sorang2..Amin mmg x nk..hohoh..kompius aku..ape mahu buat ni...hohohoh...Aku harap aku dpt bg kptsn as soon as possible..=)

Sunday, July 4, 2010

Pagi td kat Melaka..Sekarang kat Puchong..eheheh...em...EsOk aku ada 2  interview,1 kat Puchong industri, 1 lg kat PJ...td da g tgk tempat dgn Engineer Projek,yakni encik Payed..ehehhe..terima kaseh kpd beliau kerana sudi menunjukkan tempt pd aku..ahahha....em..esok ni mcm x da soul je nk interview..rs nk balik kg jek..em..x sabarnyer nak balik kg..

Ingat nk blik kg terus esok pas interview..tP angah nk kirim brg dr sabah lak..so tunggu jek la kejap..mungkin selasa baru balik..satu lagi dilemma aku...aku ingat nk balik dgn bas jek esok..tp kak zan suh balik dgn kete lak..em...cm ne yek???duit x da ni...cukup2 bli tiket bas jek..sedih tol la alkisah idup aku ni...huhuhu..em..x pa la..pas intervw esok aku br nak pk..so skng...jOmmm tdOOooo...=)..nite semua =P

p/s:SemOga aku berjaya lah intervw kali ni,,kalo keje puchong ok sket kot drp kat Klang tu..., tP aku terima saja segala ketentuan..mungkin rezeki aku dah tertulis..eheheheh =)

Saturday, July 3, 2010

"EsOk dah nk balik..so mlm ni kuar la utk kali terakhir bersama dak2 ni" itu lah serba sedikit monolog dalaman aku..Awalnyer zaren pon nk kua mkn kt Berkat Salam..tP last2 minit abg lOng bertukar pikiran lak nk g mkn kat infasha jek nk lepak tgk bola...maka aku,pali dan aspa memulakan cerita dgn pergi ke Berkat Salam di susuli oleh Koma, Zaza, Izni dan rakan baru grup mereka...Lyn Ali..ahaha..last2 minit masuk grup lepaking lelipas dek kerna org lain semua dah balik..ahaha...(Lyn x malu..kah3)...em..kami pon makan la sambil tgk German belasah Agentina 4-0..hohho..terasa bangga lak aku sb anik bahasa german dulu (padahal x da kaitan pon)..ahahha

Pastu...mengorak langkah bercerita mengenai cerita hantu lah..pengalaman bela "toyol" exam la..mcm2 la...sembang punyer sembang x sedar dah dkt kol 12...Pastu g lepak kat dataran MBMB sb x tau dah nk g mn..itu je yg terdekat dan boleh lepak...mcm biasalah sesi potograpi dan sembang menyembang sampai dkt kol 2 br la balik umah..maka..itulah alkisah dan memori lepak yg terakhir...semoga memori itu akan kembali lg masa hadapan..tP pada ms tu semua da berjaya..pakai kete besar2..ada yg bw ank isteri..eheehhe....mudah mudahan di permudahkan segalanyer..=)



YahoOOOoooooo...ya beda beduuuuu..Alhamdulillah selamat semuanyer..akhirnyer aku dan kawan2 tamat jg pengajian selama 3 tahun d UTeM...Semoga lps ni dpt keje cpt2...gOod Luck guys!By d way thnks alot to Pak Adi sb jemput kami dak2 BMFU final year g jamuan kat umah..beshhhh...mknan nasi ape nama tah..nasi uduk ke ape..rs mcm nc ayam penyet..neway besh la...=)..dgn Lunch lps last paper ni...maka berpisahlah semua..tamatlah sudah pengajian kita =)..Best of Luck !

Friday, July 2, 2010

aku dan UTeM

Kekeliruan ini telah bermain di mnda aku sejak minggu lepas..Nak luahkan tp x terluah pd sesiapa..mungkin lebih tepat, x da siapa yg boleh aku luahkan..kalo kt kg aku bole luahkan kat Along...tp bila berjauhan dr kuarga ni susah plak nk bckp gn phone atau msg..tambah2 hP along kdg2 x ok..Sejak k.mala ckp kat aku yg offer master da sampai umah..kos IE..em...rs nak jek sambung..tp pada masa yg sama otak aku ni ligat duk pk..pk..pk..dan sampai skrg x da keputusan muktamad...

Jauh di sudut sanubari hati nurani aku ni, aku nak sangat sambung sb itu mmg cita2 aku dan janji aku pd siri aku pd satu ketika dulu..aku penah berjanji pd diri sendiri yg mn aku nk bljar sekurang2 nyer master dlm tgn...tp dgn kondisi aku yg mcm bnyak benda lain yg perlu aku consider kan, aku rs aku perlu pk semasak2 nyer...mmg sedih kalo x sambung sb peluang dah ada dpn mata..cuma atas aku smada nk amik ke nk lepas..mmg nk amik tp aku perlu pk benda lain jg.Benda yg aku pkirkan sgt2 adalah mak ayah ku yg tersayang...aku nk blja tP smpai bila lg mak ayah aku nk tunggu rs duit aku sendiri...Aku nk sgt bg dorang duit, g mekah sama2..em...mmg nk telan mati bapak, nk luah mati emak..inilah kondisi aku sekarang ni...aku buntu..sgt2 buntu..aku x pasti org akn paham ke x situasi aku skrg ni..yg pasti Ayah aku ckp terpulang pd aku.mak aku pon sama..along pon sama...tp..kalo aku amik keputusan nk smbung bljar,aku rs kejam sgt diri aku ni hnya pikirkan diri sendiri..

Istikharah da buat..tp baru sehari..aku harapkan dpt petunjuk mlm td..tp boleh plk aku mimpi raya..ahahahh...em..ntahlah sekarng ni aku btl2 buntu..dftr master da minggu dpn 5hb..ari ni dah 2hb..so???mcm mn i..Ya ALLAH beri lah aku petunjukmu ya ALLAH..berilah aku petunjuk yg terbaik utk diri aku dan keluarga terutama utk mak ayah aku..aku mahu mereka bahagia tanpa perlu memikirkan masalah..mmg kalo ikutkan ayah aku dia nk aku sambung sb dia suka sgt anak2 belajar..ayah aku adalah seorg yg pencinta ilmu yg tiada tandingan bagi aku...

Hnaya tinggal 3 hari utk aku pikir semua ni..namun byg2 jwpn masih samar kerna keputusan aku 50-50..Andai ada rezeki aku kerja kat Klang pon aku agar samar utk pergi ke sana..jauh dgn kuarga,jauh dr semuanyer..tempat yg aku x biasa dan sukar utk aku dapat biasakan diri tatkala suasana mcm pelik sgt...1st time intervw pon ati aku mcm sukar nk terima..tambah2 Amin mmg nekad x nk pegi kalo dpt keje...Saha?saha tinggal umh abg dia, so no prob,aku?yg x biasa ni akn terkapai2..

Ntahlah..sesak benakku bila pikirkan semua ni...Semoga Allah permudahkan semuanyer..Nak bljar,tp pikirkan mak ayah aku...nk kerja tp suasana yg susah nk adapt...ya Allah....aku sudah x larat nk pikir kan semua ni....=(

KFC

Yuhuuu...sekali lg mkn2 bersama BMFU 2 ari lepas dek rentetan duit lebey dr dinner prom nite ari tu..maka berlangsungnyer mkn2 kat KFC JJ lama bersama dak2 BMFU..=)

Thursday, July 1, 2010


Alhamdulillah..selepas 3 bulan delay akhirnyer dapat dilaksanakan jg program kelas utk yg terakhir...PROM NITE DINNER BMFU 2010...Julung kalinyer buat dinner di Bay View Hotel bersama dak2 kls 4 BMFU sbgai kenangan terakhir sebelom abis...tinggal 2 hari je lagi nk bersama..pasni semua bw haluan masing2...pasti semua ada kerjaya sendiri dan mungkin ada segelintir yg sambung master..anyway Good Luck guys!

Dinner mlm tu best la walaupon x semua pegi..tp terkada rs kelakar pon ada gak..ye lah 35org je..3 meja.ahaha..naseb baik private room..x da la nmpak kosong malah rs mcm ala2 hevoc la sb tempat sempit pastu wat game lak..ehehhe..Kerjasama dak2 ni pon ok,,so far semua ok la sape yg terkene tu..ada yg menyanyi,ada yg berlakon,berebut kerusi,kotak beracun la...ape lagi..em....karoke dan lain2 la..

Kalau bab makanan lak,aku x risau la...for sure semua berpuas ati..malah bnyk giler x abis...cuma ape yg aku x puas ati pasal time mkn die tu singkat sgt..dlm ms sejam mcm mn nk abiskan..huhuuhu..tp x salahkan die gak sb da buka kol 7 lg..tp kitorg x tau lak yg kol 9.30 da kene stop..sewel tol...em..ape2 pon ok la semua berjalan lancar...

Pastu aktiviti wajib dak BMFU mcm biasalah..gambar...gambar..gambar...ehhehe..da puas bergambar kat dlm private hall tu,turun lak kat lobby bergambar dgn singa yg sebesar alam tu..tp aku rs kali ni gmbr x bnyak sgt la..ntah ket mana silapnyer..ahhahahah..mungkin seua da penat kot....maklumlah dr pg ada seminar lean 6 sigma smpai tgh ari..balik tu aku terus berkejar  cr brg n ke hotel siapkan private hall tu sampai kol 6...naseb baik la Koma, Bae n shaQ tlg..kalo x mati kau...anyway thnks alot kat dorng yg tlg aku ye =)...crdt to them!ehehhe=P

Pas kol 6 tu, aku g cr kek lak kat JJ baru...sambil tu utk kali terakhirnyer g cr baju dinner...sbnar2 nyer (senyap2) aku da g cr..tp x da yg berkenan..ahahha..sehari sebelu tu aku beli jaket je kat JJ...pastu masa beli kek tu...g la cr bj utk dipadankan dgn jaket..tp akummg bjet simple2 jek sb x da masa nk cr baju..bz sgt minggu tu seminggu seminar..Tp last2 kol 7.15 sempat la aku bli bj...akhirnyer blaik~siap~smyg mghrib~kuar balik....masa aku sampai hostel Zaren da gerak ke hotel da..maka..bergegas la aku siap2..ehehhe...aku ingat aku da lambat..ada lg dak yg lambat espcially geng2 Lyn Ali...dkt 9.30 br sampai..melaram punyer pasal...dah mcm mak datin da semua aku tgk..ehehe..tp tu la baru btl prom nite..seklai sekla je melaram..x pa.aku sokong korang!!!cayok3!!!..ehehehe..berbaloi la lyn melaram bagai nk rak sb dpt gelaran princess of d nite,,prince lak jatuh ke tgn Berg!!Tahniah kpd anda berdua..aku rs dorang deserve la sb org lain simple jek..ehheh..

By d way...aku ucapkan terima kaseh pada semua yg terlibat dan menyokong program ni walopon byr agak mhal..biasalh bukan hotel aku punyer..ehehhe..aku da cube yg terbaek utk kls kite,,kalo ada sape yg x puas ati, aku mintak maaf byk2 =)..anyway thanks alot gak kat Koma sb die sbg tulang belkang aku dlm utk menjayakan program ni .=P..

Sbgai kennagan..kat bwh ni ada sisipan gmbr msa dinner..=)

--->MC :Encik Zaren & Cik Nurul =)

Main game...


ni gambar2 masa mkn +++





MemotOng Kek BMFU =)


dan..inilah PRINCE & PRINCESS of d nite'

Wednesday, June 23, 2010

lama menyepi

Ari ini disekian kalinye aku mencoret di blog yg telah lama aku tinggalkan ini..Bukan mahu sengaja utk tidak berkarya..namun ada saja kekangannyer terutama Internet yg sesuka ati je nk low la nk high la...sepanjang aku tidak menulis diblog ini,sudah bnyak yg berlaku di sekitar dan dlm hidupku...Kenangan manis yg telah aku hadapi ialah perkahwinan sulong anak buah ku...mmg amat meriah..Alhamdullilah semua nyer telah selesai..siap masuk dlm paper sinar harian lagi...mcm x caya lak..ehehhe...kat bawah ni ada sikit sisipan gambar ms kenduri =)
Emm...Final aku pon telah habis..malahan...short sem aku ni pon da nak abis...tinggal lgi 2 minggu saja...minggi lepas gak Kak Zan n family dtg bercuti kat melaka..xda la aku bosan sgt sb g jln2 dgn dorang...tdo kat homestay dorang...homestay kat MITC tu besar tp panas lak plak...Homestay kat BBU mmg best..apartment dia sejuk jek...best la..tp duk apartment tu sehari jek...dorang dtg 3 ari kat melaka..sempat laah aku bw g jln segenap makan yg ada kat melaka ni..ehehhe...abg aku tu pencinta sejarah...ehehhehe...yg pling best dapat naik bot..walaopon xda lah best sgt,tp sebab keinginan aku tercapai yg sejak lama terpendam,maka rs mcm best sgt....ehehhheh..Ari kahis lepas gak aku g interview kat Onfineon Melaka...em..x tau la mcm mn result..senyap jek..pastu ni ada intervw baru laak kat Klang..kilang yg offer Saha keje..kalo x da aral melintang insyaalah selasa ni g interview..ntahlah...rs risau lak nk abis ni tP keje x dpat lg..huhuhuh

Peristiwa yg kurang menyenangkan hati pulak adalah terpaksa berpindah randah di sekitar Emerald park ni..walupon x jauh beribu batu,namun barang2 yg banyak nak naik-turun melecehkan segalanyer..ape x nyer..semalam pindah...sabtu ni pindah lagi..menyusahkan betul la..pengurusan asrama yg x effisyen lg bonggok...marah btl aku....dak2 umh dulu semua berpecah...skng tinggal aku,amin,saha je duk seklai kat umah zaren...em...nak jdkan tragis lg hP aku plak rOsak..mujurlah hP lama saha ada..pinjam smentara..nk beli x termampu lg...

Kondisi rumah baru plak...aku x brp suka..mmg x suka sgt....nk mandi pon rs cuak je..dgn lipan yg buat bilik air tu mcm tempat sarkasnyer..suka2 ati je kua-masuk situ-sini time org mandi...nak mandi pon pk 100 kali..huhu..bila la semua ni nk berakhir...x sanggup dah aku nk hadapi semua ni...Kerja plak bnyak..tp smua x siap lg..

Ari ni aku baru start training utk LEan 6sigma..so far so good la sb consultant dia pon agak ok..crdt to Mr. Tam..ehehe..sape yg dpt Dr. Aru tu nasebla..dgr kata boring gile...ala..tP sabar je lah,,bkn lama pon....ada 4 ari je lagi..ehehhe..good Luck ye kwn2..=P

Dalam duk bz dgn kelas,Training,itu- ini..aku gak tgk bz uruskan pasal dinner ni..alhamdulillah da makin selesai..arini aku da g book srvniour utk dak2 kelas kat Dataran Pahlawan..harap2 dorang teriama.ehehhe..semuanyer da beli kecuali ada certain2 brg lg x cukup..esok la nk g beli kat Cowboy..pastu setel..cuma nk balut2 je x setel lg...em..harap2 dinner 27hb ni akan berjalan lancar seperti yg dirancang,,,dan semoga semuanyer sporting laaa...=)ni die kad jemputan dinner..ehhehe

;;