Saturday, October 30, 2010

Pre-Reunion

Tanggal 30 Oktober tercatat sejarah Pre-reunion buat kali pertama selepas bekerja bersama rakan kls BMFU Utem..walaupon x ramai tp syok la dpt kumpul sembang hampir kol 1pg..ehehehe
Pre-reunion ni utk dak2 yg tgl kat kwsn selangor dan berdekatan..Semalam majli *perkumpulan tersebut di sertai oleh:

Aku (Encik Zul Zulfabli)
Encik Amin
Encik Azfar
Encik Lon
Encik Zare
Cik Koma
Cik Izni

Maka,kami pon berkumpul la ditempat yg seperti di rancang yakni di Abu Cafe,Syeksen 7 Shah Alam...Lepak2 dr 8.30mlm sampai la kol 12.30mlm sambil lepak tgk bola Kelantan vs N9..memmang hangat la,,dgn penyokong bola yg memenuhi cafe tersebut..aku yg x minat bola pon join sekaki..ahaha..best gak nonton ramai2 ni...

Yang nk di *highlight disini ialah pre-reunion yer,bkn pasal bola..ahahha...semlam 7 org je...Encik Saha x dpt join sb katanyer nk blk melaka member die kawin..mcm biaslah YB Saha mmg wajib attend majlis kain,,kalo x dtg x sah org kawin tu..ahaah..Kelakar lak rs,suka nau dia g mjlis kawin,nak amik berkat kot..ahahahah....kalo aku kawin nt x dtg,siapla..ahah..Tapi sebelom dia blk melaka,sempat la *ber-reunion dulu dgn dia n amin kat JJ Bukit Tinggi..lama x jumpa dia,dah nampak kurus,,,upernyer mmg x mkn nasi da 3 ari..nak diet la tu..tgk je la sampai bile leh diet..ahahhaha....So duk lepak JJ lbih kurang 2 jam,pastu die pegi Damansara sb member die tunggu kat sana..ok la dapt lepak kejap pon.

Pastu,aku n amin stil x balik lg...jalan2 kat JJ seperti yg dirancang nk beli sliper tatakala mahu guna kupon jj yg aku ada rm30..tp last2 x terguna gak sb x da sliper yg menarik perhatian dan menyentuh perasaan..ahahha..sekali...pusing punyer pusing JJ,g tgk wayang je sb masa lambat lg nk g pre-reunion kat shah ALam..maka g la tgk wayang dulu citer komedi baru,tajuk ape eh...em....LIFE AS WE KNOW IT..die punyer sinopsis mcm ni ..." follows two unattached adults (Katherine Heigl and Josh Duhamel) whose worlds are turned upside down when their mutual best friends die in an accident and appoints them as caregivers of their orphaned daughter."
Genre citer ni..(Comedy, Romance, Drama) ehehhehe..Rasa mcm pengulas muvi kat paper lak..kah3..arini aku tgk iklan citer best gak..tahuk hishhhhh....tP mcm x da member n kureng duit je nk g tgk..huhu tp nak..mcm mn ni..hohoho~biarkan dulu..zassssssssssssss......


Berbalik pada cerita Pre-Reunion semlam,gembira aku tgk smua kawan2 da keje..da berjaya smua..ada stengah yg belum keje pon insyaallah akan dapat la dlm masa terdekat ni..jgn risau ye kawan2!!!=)Doaku sentiasa mengiringin kalian =P

WeLL...reunion seterusnyer adalah di  Melaka on 21st November 2010 sempena Anum Kawin..arap2 semuanyer berjalan lancar seperti yg di rancang....Jumpa nanti! =)

p/s:kat bwh ni ada gambar smlm..x banyak pon sb gune henset je =P

 aku,amin,saha di JJ bukit Tinggi

Abu Cafe,Shah Alam

Friday, October 29, 2010

Rezeki..

Alhamdulillah..hari ni rezeki makanan mencurah2..aku ingat nk blnja se isi rumah dgn satay,koktail n puding jagung..tp bile balik ada lagi sprise...ada KFC,ada spegetti..wuuuuuu..rezeki!rezeki!rezeki!..Alhamdulillah ya Allah...

Yang bestnyer rs lega bila tgk k.mala da sihat,boleh masak spegeti,bole mkn..Alhamdulillah..

Ingatkan Angah bole dtg arini,aku msk bnyak la koktail n puding,sekali Kepi x leh dtg lak bz keje..em...nk wat mcm mn x da rezeki...kehadiran angah n kepi diganti oleh kwn abg ju..ok la tu..Makanan bnyak sgt,tp kat umh x ramai org..tu pon da tapaw kat Nomi..

Em...nak jadikan cerita aku telah mencatat sejarah semlam tdo kol 12lebih tgh mlm sb wat puding jagung..Koktail dah wat siap2 kol 8mlm sb aku nk simpan dlm freez,nt arini best la mkn sb sejuk...pastu smlm kalut nk kua nk g beli barang,so x sempat nk wat puding jagung terus..maka balik dr Mydin semlam aku sambung wat pusing...sejarah tu...puding tu dah bole letak nama 'puding jagung 12mlm'..ahahha..Sudah lama aku x masak..tp yg pasti hasilnyer agak bagus..ehehheheh


Semoga Allah memurahkan rezekiNYA utk kami semua....

Thursday, October 28, 2010

Tujuan sebenar jumpa HR td kat opis adalah utk anta form budak yg tertinggal ID card semalm..tp rupenyer rezeki yg menunggu..eheheh..Syukur alhamdulillah dpt kupon mC D' rm 10 yang baru saja aku abiskan beberapa minit yg lau dgn kumar chanduri..ahahaha..Pastu masa tu gak aku dpt BIRTHDAY GIFT dr Sony...x sangka lak aku dapat..eheeh..walaopon sudah kurang lebih 20 hari berlalu hari jd aku,tp ada gift lagi...walopon gift yg x da nilainyer ribu riban,namun terasa dihargai la jg bila dpt hadiah mcm tu,dipendekkan cerita dpt voucer Jaya Jusco rm20...mcm taau2 je gaji aku x cukup nk beli sliper kt JJ..so nt leh la g beli seliper kt JJ..ehhehehe...tunggu la sabtu ni...jeng3...=)

Wednesday, October 27, 2010

Berharap

Dua minggu lepas aku anta resume Amin kat SOny dan area Bangi. Minggu lps aku anta resume kwn2 kat Sony..Ari ni pon aku anta resume kwn2 kat SOny..Arini jg aku anta resume aku sendiri kat Sony..ahahha..Semua itu dgn 1 harapan..semoga dpt kerja kat SOEM...Semoga dapatlah semua kerja kat sony..kalo x smua pon,biarlah ada yg sangkut..x kan anta lebih 10 org,sorang pon x dapat..kejam btl...huhuhhu

Bila dikira.dihitung....agak lumayan gak kalo dpt keje kat SOEM..ada alaun itu,alaun ini,duit itu,duit ini...wahhhh..tambah dgn OT lagi...setakat nk dt 4k x da mslah la...waaahhh sedapnyer kire duit org..huuh..aku???gaji bln ni pon ciput..aduh...Td g cucuk duit tetibe gaji da masuk...sepetutyer gumbire la,tp merana ari ni tgk gaji tu...x sampai 2 pon...huhh...nk balk kg.raya,servis kete lg,byr loan lagi.byr itu,byr ini...arghhhhhhhhhhhhhhh...apa ug tinggal nt..Ya Allah murahkan la rezeki ku dan jd kan lah aku hambu mu yg pemurah...amin....=)

Walau apa pon berlaku,hidup ini perlu di teruskan..walau berapa pon gaji, hidup ini pon perlu di teruskan mcm biasa,cuma kene berjimat cermat..kalo nk kire,aku x boros pon vume bnyak abis duit kat minyak kete n tOl..tu la aku ingat nk sewe bilik bln dpn..tp pakai duit lagi..aduhhhh..pening kpla aku ni pkpasal duit...alih2 redha je la...follow je..huhhuhuhuu

Oktober adalah bulan yang paling bermakna buatku...Lagi 4 hari Oktober akan meninggalkan kita semua...Tapi bila time nak menulis ni..bnyak pulak benda yg lupa...Benda yg agak bagus untuk pembukaan bulan oktober adalah dapat keje baru..yipppiiiiii!!!!...hehheheh...Awal bln oktober gak menjadi hari yg paling sibuk sb masa tu rumah terbuka mmg rancank sb kemuncak Aidilfitri...Termasuklah umh ank buahku,Angah pon buat open house kat Shah Alam..So, agak bz la sikit pegi menolong,hehhehe..Bnayak tgk la dr menolong nyer...kah3..tp yg penting meriah la tmbah2 K.Zan n family dtg..Maka, chef di import khas dr Kelantan..ahahhaha,mcm biasalah masakan marvelles!!!ehehhe =)

Lepas tu..bulan oktober gak Birthday aku yg ke-24..Tiada apa yg menarik sb tiada sebarang smbutan pon..malah ramai je yg x ingat..huhhuhu...dpt wish sms ramai la..thnx pd siapa yg ingat ye =).ehhehe
Hadiah besday utk aku adalah hanya g menonton wayang dgn kwn aku...bsday dia 7hb..bsday aku 8hb..maka utk meraikan diri sendiri,maka g la tgk wayang,kua mkn..hehhe..x da org nk celebrate,bia diri sendiri saja yg celebrate...pas tu, masa hari jd aku tu,aku g celebrate gak kat KFC..mkn KFC sorang2..mcm klakar je..tp bia la..asal aku bahgia..ahhaah..

Lastly,aku dapat gak mkn kek besday masa open house umh angah tu,angah n Kepi beli kek suprise utk along,a.dan dan aku...wow!my fvrte cake!!!Cheese,coklat,oreo kek..nyum3..dr secrte rcpi lak tu..sampai ke arini aku masih mengidmkannyer lagi..x da sape ke nk bg aku lagi????hohoHOHOoo...anywy thx to angah n kepi ye..taun dpn beli lg =)lalallal~

Pastu ape lagi ek tragedi oktober??em....rasanyer x da yg menarik dah kot bln ni....hari2 lain aku bekerja mcm biasa...pegi kol 7pg balik pon 7mlm..ari2 mcm tu..balik je tdo awal..huhu..kdg2 ada weekwnd,selalu x da weeknd..tp x kesah pon,standard la keje kan..kalo asik cuti je bkn keje lak namanyer..ahahh..Sejak keje baru ni,aku rindu lak keje lama..rindu kat bilik LPS,rindu kat aci yg selalu tdo kat lobby,rindu kat semua org..ehhehe..tp itu biasalah,bila benda dah berjauhan br rindu samala seperti aku rindukan si DIA..ehehhe...ha!bln oktober jg anvrsry aku dan DIA..ahahaha...30hbOktober..tp x sambut pon dek kerna jauh nun di sana dan disini..so sms sbgai penganti diri...

Rasanyer,,cukup lah takat ni dulu utk kali ni.Kang tulis pjg,laptop hang lagi..mmg aku tensen kuasa 14...huhu..Semoga bln oktober ini mnjadi kenangan..Kalo pembukaan oktober dgn sinar,biarkah penutupnyer dgn satu kebahagian =)

Huhhhh....(menghela nafas pjg...)ini adalah kali pertama aku menulis di blog ku ini, dan kali kedua mencuba utk menulis...skelmarin aku da mengarang pjg lebar,baek punyer ayat,sekali laptop hang dan dgn tensenyer aku off laptop dan terus menerjah ke alam mimpi indah..hohOooooo..

Siapakah Puteri Santubong????...itu lah tajuk perbincangan hari ini...Puteri Santubong yg aku maksudkan ini bukanlah seorang Puteri yg menjadi bahan sejarah turun temurun masyarakat melayu ini..tp Puteri santubong yg aku maksudkan adalah org yg chat di laman chatting blog aku ini dan menurut kata beliau,beliau selalu mengikuti perkembangan semasa di laman blog ini...sungguh terharu aku...huhuhuu..

Wahai Puteri Santubong..silalah anda perkenalkan diri anda....

Sekian...=P

;;