Wednesday, June 23, 2010

lama menyepi

Ari ini disekian kalinye aku mencoret di blog yg telah lama aku tinggalkan ini..Bukan mahu sengaja utk tidak berkarya..namun ada saja kekangannyer terutama Internet yg sesuka ati je nk low la nk high la...sepanjang aku tidak menulis diblog ini,sudah bnyak yg berlaku di sekitar dan dlm hidupku...Kenangan manis yg telah aku hadapi ialah perkahwinan sulong anak buah ku...mmg amat meriah..Alhamdullilah semua nyer telah selesai..siap masuk dlm paper sinar harian lagi...mcm x caya lak..ehehhe...kat bawah ni ada sikit sisipan gambar ms kenduri =)
Emm...Final aku pon telah habis..malahan...short sem aku ni pon da nak abis...tinggal lgi 2 minggu saja...minggi lepas gak Kak Zan n family dtg bercuti kat melaka..xda la aku bosan sgt sb g jln2 dgn dorang...tdo kat homestay dorang...homestay kat MITC tu besar tp panas lak plak...Homestay kat BBU mmg best..apartment dia sejuk jek...best la..tp duk apartment tu sehari jek...dorang dtg 3 ari kat melaka..sempat laah aku bw g jln segenap makan yg ada kat melaka ni..ehehhe...abg aku tu pencinta sejarah...ehehhehe...yg pling best dapat naik bot..walaopon xda lah best sgt,tp sebab keinginan aku tercapai yg sejak lama terpendam,maka rs mcm best sgt....ehehhheh..Ari kahis lepas gak aku g interview kat Onfineon Melaka...em..x tau la mcm mn result..senyap jek..pastu ni ada intervw baru laak kat Klang..kilang yg offer Saha keje..kalo x da aral melintang insyaalah selasa ni g interview..ntahlah...rs risau lak nk abis ni tP keje x dpat lg..huhuhuh

Peristiwa yg kurang menyenangkan hati pulak adalah terpaksa berpindah randah di sekitar Emerald park ni..walupon x jauh beribu batu,namun barang2 yg banyak nak naik-turun melecehkan segalanyer..ape x nyer..semalam pindah...sabtu ni pindah lagi..menyusahkan betul la..pengurusan asrama yg x effisyen lg bonggok...marah btl aku....dak2 umh dulu semua berpecah...skng tinggal aku,amin,saha je duk seklai kat umah zaren...em...nak jdkan tragis lg hP aku plak rOsak..mujurlah hP lama saha ada..pinjam smentara..nk beli x termampu lg...

Kondisi rumah baru plak...aku x brp suka..mmg x suka sgt....nk mandi pon rs cuak je..dgn lipan yg buat bilik air tu mcm tempat sarkasnyer..suka2 ati je kua-masuk situ-sini time org mandi...nak mandi pon pk 100 kali..huhu..bila la semua ni nk berakhir...x sanggup dah aku nk hadapi semua ni...Kerja plak bnyak..tp smua x siap lg..

Ari ni aku baru start training utk LEan 6sigma..so far so good la sb consultant dia pon agak ok..crdt to Mr. Tam..ehehe..sape yg dpt Dr. Aru tu nasebla..dgr kata boring gile...ala..tP sabar je lah,,bkn lama pon....ada 4 ari je lagi..ehehhe..good Luck ye kwn2..=P

Dalam duk bz dgn kelas,Training,itu- ini..aku gak tgk bz uruskan pasal dinner ni..alhamdulillah da makin selesai..arini aku da g book srvniour utk dak2 kelas kat Dataran Pahlawan..harap2 dorang teriama.ehehhe..semuanyer da beli kecuali ada certain2 brg lg x cukup..esok la nk g beli kat Cowboy..pastu setel..cuma nk balut2 je x setel lg...em..harap2 dinner 27hb ni akan berjalan lancar seperti yg dirancang,,,dan semoga semuanyer sporting laaa...=)ni die kad jemputan dinner..ehhehe

2 comments:

Lang Legar said...

tahniah atas kelancaran penganjuran program prom nite dinner bmfu zul..
good job !!!

puterazul said...

thnks semua gak bg kerjasama =)