Friday, November 20, 2009

syukran...

Rasa syukur alhamdulillah sgt2..aku pon x sangka aku bole terlompat2 terkinja2 kegembiraan ala2 terkejut lps cek result mfg strategy..huuh..tgk2 dpt A..terasa bongok pon ada dgn aksi aku y terlompat2..kelakar pon ada..pastu aku tergelak sendirian mengenangkan aksi aku y mcm spastik tu..haha..tp i really dont aspect this result..(mcm ayt koma la plk)

so far so good la result aku..cnc pon alhamdulilah beyond my target..tp sesekali rs kecewa gak bile tgk kwn2 bagus je result..tp syukur la tu..seblmni aku tkt fail je..skli dpt B..da cukup memadai..tp da hakikat nm pon manusia..xkan pernah berpuas ati..astaghfirullahalazim...

skng ni tgu result..psm,lean,pm n jdm..kalo smua dpt OK...ALHAMDULILLAH..

P/S:

:: segala kptsan mestilah diterima dgn hati y terbuka
::d past is past..do d best 4 d future
::hopefully aku dpt y terbaik sem ni
::good luck kwn2!

Thursday, November 19, 2009





minggu ni adalah mode PSM presentation...start dr balik cameron...mlm tu jgk aku bertungkus lumus mnyiapkan slide utk rehearsal presentation dgn Pak Ip..ari isnin g rehearsal dgn pak ip..skli die suh adjust slide..Q n A wat esok lak..maka selasa present skli lg...

Tanggal 18 nov 2009, rabu...bertamu lah aku dgn puan rohana n pak adi...wah..bukan main byk lagi puan rohana tnya..terasa mcm tensen lak plak..tnya psl mathematical model n simulation..hohhoho~..walaopon lama duk Q n A..tp akhirnyer selesai gak presentation PSM..maka berakhirlah semester ini....

Wednesday, November 18, 2009






2 3 ari sebelum ari kejadian....Angah ada ajak g cameron sb abg Dan ada dinner..aku pon mula konpius sb aku ada paper...pastu bile di bincang2..akhirnyer semua mslah dpt diselesaikan..

tanggal 13hb november..kol 8.30am aku exam busness paper last..tamat kol 10.30..pastu terus bergegas balk umah amik bj n beli tket bas..nasb baik la ada bas kol 11.45am..aku terpaksa cpt sb angah kata nk bertolak asap..then,smpai kt s.alm kol 1 lebih...tp tibe2 angah kata Kasyfi ada kat site lg..x pela,,dgn pasrahnye kau tunggu sampai kol 4 lebih...huhu..terasa mcm replika bernyawa lak kat stesen bas tu..

then dlm kol 4 lebih drg amik aku n trs bertolak ke cameron..smpai sana kol 9mlm..then terus g dinner kat equatorial hotel...pastu balik hotel-tdo-esok smbung aktiviti seperti biasala bjln~bjln~bjln~...bercuti kesana mmg menarik...cume y x menariknye aku x da duit nk berpoya2...maka window soping je la semata2..huhu...

ari ahad balik-samapi s.alam kol 7-betolak ke mlka dgn bas kol 8.30mlm-sampai mlka kol 10.30mlm...

p/s:
::kali ni x berape teruja sb x da duit n ujan kat sana tlh membatasi perjalnan
::agak cepat kejadian berlaku sb terus gerak pas last paper
::agak menarik sb beli strawberi n bunga utk my mum n....hoho~

Thursday, November 5, 2009

finale mode

2 paper da lepas..tp lepas pon x lepas sgt la..mcm x memberangsangkan je jwb..xtau la ape nasib aku sem ni..yang pasti result mesti jatuh gile..aku aspect bole jwb la JDM..tp mcm haram je soalan...mcm kosong je kertas aku..risau gile..ingatkan paper ke-2 dapat menebus rs bersalah tu..tp lagi hancur..mcm biasalah CNC mmg saku x suka..tp aku da abis usaha da..soalan teori mmg cemerlang..ape aku bc semua kua..tp solan coding..subahanallah..aku bole buat kali ni compared to test ari tu..tp coding milling tu sah2 aku salah sb wat incremental..yang turning plak aku mcm x yakin..aku tawakal je n doa moga Allah tlg aku..moga Dr Bagas tu baik ati...hehhe

lusa ni paper jerman n lean..aku br tgk jerman sikit2..mlm ni aku nk stdy jerman sb x da masa da..lean x stdy lagi..aku harap paper2 selepas ni dpt jwb dgn cemerlang..insyaallah...

;;